Φάρμα Σελλιά

Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας

Πως ξεκινήσαμε

Είχαμε το όραμα, θέσαμε τους στόχους, πετύχαμε το αποτέλεσμα.

Η Φάρμα Σελλιά είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 2009 με αρχικό σκοπό την επεξεργασία του γάλακτος που παράγουμε εμείς οι ίδιοι.  Η παραγωγή γίνεται σε έναν μικρό αλλά πλήρως εξοπλισμένο χώρο τόσο σε επίπεδο διαδικασίας παραγωγής όσο και σε επίπεδο χώρου, αναλύσεων και πιστοποιήσεων, καθώς δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ την ποιότητα των προϊόντων και την ασφάλεια των καταναλωτών μας.

Στην αρχή ξεκινήσαμε με την παραγωγή πρόβειου γιαουρτιού και στη συνέχεια το 2013, προσθέσαμε στη γκάμα των προϊόντων μας ρυζόγαλα και κρέμες από κατσικίσιο γάλα, λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη του. Αυτά τα προϊόντα δεν τα είχε συνηθίσει έως τότε ο Κρητικός καταναλωτής, έτσι θέλαμε να δείξουμε από την αρχή ότι δεν πρόκειται για ένα συμβατικό τυροκομείο αλλά για μία εταιρεία που τολμά να κάνει καινοτομίες πάνω στα τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η στήριξη και η αγάπη του κόσμου μας ενθάρρυνε να τολμήσουμε το 2017 το επόμενο μεγάλο βήμα, δηλαδή τη δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου τυροκομείου εκτός των ορίων του οικισμού των Σελλίων. Με την μετεγκατάσταση μας στο νέο χώρο ξεκινήσαμε να παράγουμε αίγο-πρόβειο τυρί άλμης (φέτα) και την επόμενη χρονιά, συνεχίζοντας την πρωτοπορία και την καινοτομία, γίναμε η πρώτη εταιρία στην Κρήτη που παρασκεύασε αγελαδινό στραγγιστό γιαούρτι, συνεργαζόμενοι με επιλεγμένο παραγωγό αγελαδινού γάλακτος στον νομό Ρεθύμνου. Αυτό επιτεύχθηκε με την εγκατάσταση μίας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής τόσο στην συσκευασία των 200gr όσο και στην συσκευασία του 1Kg.

Η εξέλιξη

Από οικογενειακή επιχείριση σε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής

Η απλότητα που φτάνει στα άκρα γίνεται ένα γευστικό και υγιεινό προϊόν

Κατσικίσιο Γιαούρτι

Πρωτοποριακή συσκευασία

Στη συνέχεια από το 2017 αρχίσαμε να παρασκευάζουμε κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι. Στη συνέχεια αναβαθμίσαμε την συσκευασία στο πρόβειο γιαούρτι, στο ρυζόγαλο και στις κρέμες, προσθέτοντας αλουμινόφυλλο, διασφαλίζοντας, με το τρόπο αυτό, την υγιεινή και την ασφάλεια του καταναλωτή ακόμη περισσότερο.

Αυτοματοποίηση

Το 2021 ξεκινήσαμε με την εμφιάλωση αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, υλοποιώντας ένα όνειρο που είχαμε από την αρχή της ίδρυσης μας. Επενδύοντας σε μία υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής, η οποία δεν υστερεί συγκριτικά με αυτές των μεγαλύτερων εταιριών,  το γάλα  αφού καθαριστεί, παστεριωθεί, αποσμηθεί και ομογενοποιηθεί, εμφιαλώνεται με πλήρη αυτοματοποιημένο τρόπο χωρίς καμία απαραίτητη  ανθρώπινη παρέμβαση.

Videos

Αξιολόγηση

Αγαπητοί καταναλωτές με χαρά σας ανακοινώνουμε, ότι κατά την πρώτη μας συμμετοχή στην 4η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών που διεξήχθη στην Αθήνα στις 13-11-22 στα πλαίσια της έκθεσης DAIRY EXPO κερδίσαμε ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο στην κατηγορία ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΤΥΡΙ σε άλμη(φέτα).

Μετά από αυτό δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε συνεχίζουμε μεθοδικά με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη και πείσμα την προσπάθεια μας προκειμένου να διατηρήσουμε άριστη ποιότητα αλλά και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο όλα μας τα προϊόντα.

Scroll to Top